Wszystkie informacje po jednym skanowaniu

Komunikat Prasowy [PDF; 130 KB]

Stuttgart, 21 maja 2014 r. – Opakowania MAHLE Original i Behr będą w przyszłości posiadać kod QR. Za pomocą smartfona lub tableta klienci będą w ten sposób mogli szybko i wygodnie sprawdzić, czy mają w ręce właściwą część, a ponadto otrzymają szybki dostęp do innych informacji.

Po zeskanowaniu kodu QR, drukowanego od zaraz na wszystkich etykietach i opakowaniach części silników, turbosprężarek i termostatów, użytkownik zostanie odesłany bezpośrednio do strony danego produktu w katalogu internetowym MAHLE. Znajdują się tam wszystkie ważne dane i rysunki danego artykułu.

W celu zapewnienia tego serwisu, MAHLE Aftermarket korzysta z wersji katalogu internetowego, zoptymalizowanej dla urządzeń mobilnych. Klienci znajdą tam poza tym techniczne porady montażowe, otrzymają pomoc w kwestii dopasowania produktu do określonego typu pojazdu oraz informacje o dodatkowych częściach, pasujących do wybranego produktu. Po zeskanowaniu wydrukowanego kodu przy użyciu smartfonu i odpowiedniej aplikacji mobilnej klient otrzymuje bezpośredni dostęp do całego know-how z katalogu internetowego MAHLE. „Funkcja kodu QR pomaga przy tym w wybraniu właściwej części i umożliwia handlowi i warsztatom szybki i prosty dostęp do innych ważnych informacji na temat danych produktów oraz do odpowiednich wskazówek montażowych”, mówi Andreas Kimmerle, dyrektor działu Product Management and Marketing Coordination.

Informacje o firmie MAHLE

MAHLE jest wiodącym światowym producentem podzespołów i systemów do silników spalinowych i ich urządzeń peryferyjnych oraz do klimatyzacji pojazdów i chłodzenia silników. W 2014 roku w 140 zakładach produkcyjnych oraz w dziesięciu wielkich centrach badawczo-rozwojowych około 64 000 pracowników wygeneruje planowane obroty na poziomie prawie dziesięciu miliardów euro.

Pion przedsiębiorstwa MAHLE Aftermarket, wyspecjalizowany w zakresie części zamiennych, wykorzystuje know-how z produkcji seryjnej wyposażenia OEM do produkcji części na motoryzacyjny rynek wtórny, dostarczając swoje produkty partnerom handlowym, warsztatom i zakładom napraw silników. MAHLE Aftermarket posiada 23 zakładów produkcyjnych i biur sprzedaży na całym świecie i zatrudnia około 1 670 pracowników. W roku 2013 obroty tego pionu wyniosły 805 milionów euro.

Więcej informacji na temat MAHLE Aftermarket GmbH można zasięgnąć na stronie:

www.mahle-aftermarket.com

Odsyłacze do innych stron:

Ulotka kod QR [PDF; 1784 KB]